Wie wij zijn

SINDS 1977

Begin jaren tachtig begon Interselect met assessments en behoorde daarmee tot de eerste bureaus die dat in Nederland deden. Oprichters Jos van Bree en David Polak startten in 1977 twee bv’s: Interselect voor recruitment en Interselling voor trainingen. Het eerste kantoor stond in het Brabantse Raamsdonksveer en al snel volgden vestigingen in Amersfoort en Breda. Na verloop van tijd vestigden de drie bedrijfsdelen zich onder één dak, in een nieuw pand in Gorinchem.

ASSESSMENTS TOEN EN NU

Jos reisde in de beginjaren regelmatig af naar Japan en Amerika, waar ze al veel verder waren op het gebied van assessments. Het was tot die tijd bij recruitment gebruikelijk om af te gaan op de ervaring van de recruiter en persoonlijke aannames. Assessments werden vooral ingezet als onderbouwing dat het advies aan de klant goed was. Een heel verschil met het Interselect van nu, waar de directeuren Simon Reehoorn en Herma Sterken sinds 2014 de scepter zwaaien. Inmiddels zijn werving en assessment strikt gescheiden om het ‘keuren van eigen vlees’ te voorkomen. Interselect werft daarom ook niet. Daarnaast worden assessments tegenwoordig veel breder ingezet. Maar dat is niet het enige dat is veranderd. Duurde een assessment voor topfuncties vroeger zeker wel drie dagen, nu is – na het vooraf online invullen van een aantal testen – vaak ruim een halve dag voldoende.

GROEI VAN MEDEWERKERS ÉN ORGANISATIE

Al sinds 1977 richt Interselect zich dus op het optimaliseren van organisaties. Dat doen we door talenten binnen deze organisaties te ontdekken en ontwikkelen. Zo ondersteunen we organisaties in het stimuleren van de persoonlijke groei van medewerkers én in de verandering en groei van de organisatie als geheel.

KRITISCH EN PRAGMATISCH MEEDENKEN

Wij zijn actief in het onderwijs, de profit en non-profit sector van Nederland. We kunnen daarbij bouwen op een zeer trouwe klantenkring. Met ruim honderd klanten en een jaarlijks groeiende omzet heeft Interselect een stevige, eigen plaats in de markt veroverd. Wat kenmerkt Interselect?

  • We handelen snel: ons bedrijf heeft korte lijnen, waardoor we een assessment meestal al binnen één week (online) kunnen inplannen.
  • We staan voor prettig en persoonlijk contact: vriendelijk, geduldig en duidelijk.
  • Heldere communicatie: we maken concrete afspraken en een duidelijke planning. Zo weet je waar je aan toe bent.

Onze aanpak is altijd maatwerk: jouw behoefte en ontwikkeling staan bij ons centraal. Wij bieden onze klanten de kennis van een vakinhoudelijke professional met eigen praktijkervaring. Tegelijkertijd zijn wij de bekwame partner, die kritisch en pragmatisch meedenkt. Daarbij maken we in alles gebruik van eigentijdse tools en methodes, waarin we blijvend investeren.

VARIATIE ALS SLEUTEL TOT SUCCES

Bij Interselect geloven we dat het samenkomen van verschillende perspectieven, achtergronden, oriëntaties en kennis in een organisatie leidt tot meer variatie. Niet alleen in visies en oplossingen, maar ook in meer creativiteit en innovatie. En daardoor uiteindelijk in betere resultaten en beter beleid. Gelijkwaardigheid, inclusie en diversiteit in de organisatie zijn voorwaarden voor een (snel)lerende en innovatieve organisatie. Wat uiteindelijk in hoge mate bijdraagt aan de prestaties van de organisatie. Voor Interselect een meer dan interessante uitdaging om hier een bijdrage aan te leveren, zonder te suggereren dat we dit perfect uitvoeren. We blijven als organisatie waakzaam en alert op onze eigen ‘blinde vlekken’ als het gaat om deze thema’s.

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Simon Reehoorn

Simon Reehoorn

Managing partner / consultant

s.reehoorn@interselect.nl

06 226 000 42

Herma Sterken

Herma Sterken

Partner / Consultant

h.sterken@interselect.nl

06 25024 409

Melanie Pasma

Melanie Pasma

Assessor

info@interselect.nl

0183 693939

Yvette Eimers

Yvette Eimers

Assessor

info@interselect.nl

0183 693939

Arno de Muynck

Arno de Muynck

Assessor

info@interselect.nl

0183 693939

Ilonka Hanneman

Ilonka Hanneman

Assessor

info@interselect.nl

0183 693939

Martine Bongers

Martine Bongers

Assessor

info@interselect.nl

0183 693939

Annelies Nijdam

Annelies Nijdam

Assessor

info@interselect.nl

0183 693939

Liselotte van Dis

Liselotte van Dis

Assessor

info@interselect.nl

0183693939

Doe nu de quickscan

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×