Coaching

Uit een assessment komen vaak enkele ontwikkelpunten. Om daarmee gericht aan de slag te gaan, is coaching een adequaat middel. In een individueel begeleidingstraject werken we aan de versterking van de competenties en kwaliteiten, die nodig zijn voor het optimaal functioneren in de werksituatie.

LOOPBAANCOACHING

In een loopbaancoachingstraject gaan we samen met de kandidaat op zoek naar drijfveren. Waar liggen iemands sterke punten? Wat zijn iemands passies en wat wil de kandidaat bereiken in het werk? Een loopbaancoach helpt om dit helder te krijgen. Aan het einde van het traject heeft de kandidaat meer zelfinzicht. Hierdoor kan iemand zich gericht oriënteren op (andere) uitdagingen in het huidige werk of in een nieuwe werkomgeving. In een gestructureerd proces maken we gedragspatronen zichtbaar. Ook stimuleren we de kandidaat om te zoeken naar een passende loopbaanrichting, die aansluit op het materiaal vanuit het onderzoek. Met deze input kan de kandidaat weloverwogen keuzes maken op het gebied van zijn loopbaan, persoonlijke en professionele ontwikkeling.

WAAROM COACHING?

Een coachingstraject geeft – naast inzicht en bewustwording – ook een heldere kijk op iemands eigen wensen voor de toekomst. Waar liggen ambities en wat wil de kandidaat bereiken? Met dit traject krijgt de kandidaat inzicht in zijn huidige situatie en ontdekt waar ruimte voor vernieuwing en/of verdieping ligt. Kortom: een nieuw loopbaanperspectief. Na een loopbaancoachingstraject van Interselect zijn kandidaten in staat om:

  • Hun eigen loopbaan te regisseren.
  • Te verwoorden wat hen motiveert in hun werk.
  • Op zoek te gaan naar een rol, waarin zij hun talenten optimaal in kunnen zetten.
  • Meer plezier en succes uit hun werk te halen.

VERTROUWELIJKHEID

De coach legt de informatie uit het kennismakingsgesprek vast in een plan van aanpak. In dat gesprek maken we ook afspraken over vertrouwelijkheid en evaluatie. Afhankelijk van de situatie en vraag is het plan van aanpak ook inzichtelijk voor anderen, zoals de opdrachtgever.

WERKWIJZE EN FREQUENTIE

Het traject bestaat uit een aantal vooraf vastgestelde gesprekken (meestal vijf) en wordt afgesloten met een actieplan. Door onder meer het cv grondig en te analyseren, gaat de coach op zoek naar de rode draad in iemands loopbaan. Drijfveren, kwaliteiten en talenten komen daarbij zeker aan bod. Omdat de doelstellingen omvangrijk zijn, adviseren we om de bijeenkomsten te starten met een frequentie van eenmaal per 2 weken. De duur van de sessies is gemiddeld twee uur. Aansluitend op de laatste sessie vindt een evaluatie plaats.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Ga terug naar: Trainingen, advies en coaching

Doe nu de quickscan

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×