Coaching

Competentiecoaching
Om gericht met de ontwikkelpunten uit het assessment aan de slag te gaan is coaching een adequaat middel. In een individueel begeleidingstraject wordt gewerkt aan de versterking van de competenties en kwaliteiten die nodig zijn voor het optimaal functioneren in de werksituatie.

Loopbaancoaching
Tijdens een loopbaancoachingstraject gaan we samen op zoek naar uw drijfveren. Waar bent u goed in, waar wordt u door geraakt? Wat zijn uw passies en wat wilt u bereiken in uw werk? Een loopbaancoach helpt om dit helder te krijgen zodat u aan het einde van het traject meer zelfinzicht hebt. U kunt zich gericht oriënteren op andere uitdagingen in uw huidige werk of in een nieuwe werkomgeving. In een gestructureerd proces worden gedragspatronen zichtbaar gemaakt en stimuleren we de gecoachte tot het zoeken van passende loopbaanrichting, die aansluit op het materiaal vanuit het onderzoek. Met deze input kan de kandidaat weloverwogen keuzes maken op het gebied van zijn loopbaan, persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Wat levert coaching op?
Na een loopbaan-coachingstraject van Interselect bent u in staat:

  • Uw eigen loopbaan te regisseren
  • Te verwoorden wat u motiveert in uw werk
  • Op zoek te gaan naar een rol waarin u uw talenten optimaal in kan zetten
  • Meer plezier en succes uit uw werk te halen.

Vertrouwelijkheid
De coach legt de informatie uit het kennismakingsgesprek vast in een plan van aanpak. Afspraken over vertrouwelijkheid en evaluatie komen hier ook aan de orde. Afhankelijk van de situatie en vraag, is het plan van aanpak ook inzichtelijk voor anderen, zoals de opdrachtgever.

Werkwijze en frequentie
Het coachingstraject biedt naast inzicht en bewustwording ook een heldere kijk op de eigen wensen voor de toekomst. Waar liggen ambities en wat wil de kandidaat bereiken? Met dit traject krijgt de kandidaat inzicht in zijn huidige situatie en ontdekt waar ruimte voor vernieuwing en/of verdieping ligt. Kortom een nieuw loopbaanperspectief. Het traject omvat een aantal vooraf vastgestelde gesprekken (meestal vijf)  en wordt afgesloten met een actieplan. Door ondermeer het CV grondig en op speelse wijze te bekijken, gaat de coach op zoek naar de rode draad in de loopbaan. Drijfveren, kwaliteiten en talenten komen daarbij zeker aan bod. Hoewel de doelstellingen omvangrijk zijn, adviseren we om de bijeenkomsten te starten met een frequentie van één maal per 2 weken. De duur van de sessies is gemiddeld twee uur. Aansluitend op de laatste sessie zal een evaluatie plaatsvinden.

Ga terug naar: Trainingen, advies en coaching

Doe nu de quickscan

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×