Advisering

Een organisatie stelt doelen. Het liefst concreet en meetbaar, afgeleid van de visie en strategie. Deze doelen zijn vastgelegd in een strategisch plan en het werken aan deze doelen gebeurt in de dagelijkse praktijk. Om de doelen te bereiken, moeten de mensen in de organisatie zich daarvoor persoonlijk inzetten en hun talenten gebruiken. Dit vraagt nogal wat van de leidinggevende. Hoe zorgt die ervoor dat de doelen bekend zijn bij de medewerkers? En hoe weten medewerkers in de organisatie wat er van hen wordt verwacht? Een leidinggevende wil dit optimaal op elkaar afstemmen. De consultants van Interselect ondersteunen graag in dit proces.

VAN ONDERSTEUNING TOT COMPLEET PROJECTMANAGEMENT

Interselect biedt adviezen, producten en diensten, die helpen bij de uitvoering van een goed HRM-beleid. Dat bestaat binnen elke organisatie uit verschillende aspecten, zoals in-, door- en uitstroom. Er is natuurlijk tijd en aandacht nodig om het HRM-beleid op een goede manier vorm te geven. We ondersteunen dit proces niet alleen inhoudelijk, maar nemen desgewenst ook (een deel van) het projectmanagement over. Uiteraard houdt de opdrachtgever altijd de regie in handen, maar nemen onze deskundigen de uitvoering en (een deel van) de implementatie over.

MANAGEMENT DEVELOPMENTTRAJECTEN

Het MD-traject gaat over de vraag hoe we de ‘kloof’ tussen de huidige en de toekomstige situatie overbruggen. Steeds meer organisaties vinden het belangrijk dat de verantwoordelijkheden lager in de organisatie komen te liggen. De focus van directie en/of het College van Bestuur ligt daarbij meer extern om de organisatie verder te profileren. Hierdoor worden verantwoordelijkheden (van personeelsgebied tot ontwikkeling en budgetbeheer) lager in de organisatie belegd. Tegelijkertijd vraagt dit van het middenmanagement een zwaardere leidinggevende rol.

Om de huidige middenmanagers mee te ontwikkelen in deze richting zijn een goed plan en een goede uitvoering van het traject onmisbaar. Interselect helpt organisaties bij de vormgeving en uitvoering van dit traject. Bijvoorbeeld door het inzetten van ontwikkelassessments om de huidige situatie scherp in beeld te brengen.

Belangrijke uitgangspunten bij MD:

  • Interselect werkt bij MD-trajecten zowel groepsgewijs als individueel.
  • MD richt zich bij Interselect op leiderschapskwaliteiten én gedrag om dit vorm te geven.

Meer weten over onze MD-trajecten? Neem dan contact met ons op.

 

Ga terug naar: Trainingen, advies en coaching

Doe nu de quickscan

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×