Selectieassessments

Met een selectieassessment onderzoeken we of de kandidaat met succes een specifieke (nieuwe) functie binnen de organisatie kan vervullen. Daarvoor gaan we, voorafgaand aan het proces, na welke competenties voor die functie relevant zijn. Vervolgens krijgen kandidaten – met de inzet van verschillende instrumenten en activiteiten – de gelegenheid te laten zien in hoeverre zij over de benodigde capaciteiten en vaardigheden beschikken. In de rapportage geeft Interselect een onderbouwde uitspraak in hoeverre de kandidaat op dit moment wel of niet geschikt is voor de nieuwe functie. Is een kandidaat nu nog niet geschikt, dan kijken we (o.a. op basis van de persoonlijkheidsvragenlijst) óf en, zo ja, op welke termijn de kandidaat wel geschikt is. Ook adviseren we daarbij over benodigde extra training of opleiding.

Ook stellen we vast waar ontwikkelmogelijkheden en sterke punten liggen en waar grenzen of beperkingen zijn aan te geven. De uitkomsten vertalen we naar een uitgebreide rapportage, waarin we ook ingaan op de ontwikkelbaarheid van competenties en voorwaarden voor coaching. Dit geeft zowel de organisatie als kandidaat duidelijke handvatten voor concrete verdere ontwikkeling.

GELIJKWAARDIG EN RESPECTVOL

Bij Interselect staan we voor een inclusief selectieassessment. Dat betekent dat we naast competenties, ruime aandacht hebben voor de persoon en diens talent(en). Persoonlijke kenmerken als etniciteit, gender, leeftijd, seksuele oriëntatie of beperkingen spelen een rol in het interpreteren en toewijzen van gedrag en vaardigheden. Inclusief betekent ook: objectieve assessmentinstrumenten inzetten, waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze niet discrimineren. En die vanzelfsprekend beschikbaar zijn in meerdere talen. Zo gebruikt Interselect een capaciteitentest die cultuurvrij en internationaal inzetbaar is.

 

Meer weten over onze selectieassessments? Neem dan contact met ons op.

Ga terug naar: Assessments

Doe nu de quickscan

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×