Universiteiten en hogescholen investeren in begeleiding studenten

Universiteiten en hogescholen investeren in begeleiding studenten

Universiteiten en hogescholen gaan meer geld steken in de begeleiding van studenten en kleinschaliger onderwijs met meer docenten. Ze willen daarvoor geld gebruiken dat vanaf 2018 beschikbaar is doordat de basisbeurs is afgeschaft.

Dat staat in een plan van studentenkoepels, de Vereniging Hogescholen en de Vereniging van Universiteiten, dat maandag wordt gepresenteerd aan minister Jet Bussemaker (Onderwijs).

Met de maatregelen moet de ongelijkheid in het onderwijs worden teruggedrongen. Trouw schrijft maandag dat de nadruk de afgelopen jaren in het hoger onderwijs vaak op meer geld voor topstudenten lag.

“De programma’s voor excellente studenten gaan gewoon door, maar gelijke kansen voor iedereen zijn wat nadrukkelijker op onze agenda gekomen”, beaamt voorzitter Karl Dittrich van universiteitenvereniging VSNU. “Ook wij zijn nogal geschrokken van analyses die aangeven dat de ongelijkheid in het onderwijs groter is geworden.”

De organisaties willen ook meer investeren in het moderniseren van onderwijsfaciliteiten en verdere professionalisering van docenten.
Door: ANP/NU.nl

Doe nu de quickscan

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×