Programma

Vaak zijn psychologische en/of cognitieve tests onderdeel van het programma. Als dit bij jou ook is, krijg je van ons een uitnodiging om deze vragenlijsten online te maken. Deze vul je thuis of op het werk al in, voorafgaand aan het assessment. Alleen een capaciteitentest maak je bij ons op locatie. In de mail die je daarvoor ontvangt, staan tips om vooraf te oefenen met tests. Op de pagina Jouw voorbereiding vind je ook praktische informatie over oefentests.

De assessmentdag
We beginnen de assessmentdag altijd met een kort informatief gedeelte. Je krijgt van ons het programma, we informeren je over de simulaties/tests en je maakt kennis met de assessmentpsycholoog van Interselect die je deze dag begeleidt. Uiteraard kun je op dit moment ook vragen stellen.

Vervolgens:

  • Heb je een interview met een of meer assessmentpsychologen. In dit interview bespreken zij jouw cv en stellen vragen om inzicht te krijgen in jouw huidige gedrag t.a.v. de competenties die voor de functie van belang zijn.
  • Neem je deel aan praktijksimulaties. Welke dit zijn, hangt af van de functie. Bijvoorbeeld: een kandidaat-manager kan gevraagd worden een gesprek met een slecht functionerende medewerker te voeren of in een groep een discussie te leiden. Iemand voor een baliefunctie kan de opdracht krijgen een gesprek met een klant te voeren. Bij iedere simulatie hoort een duidelijk omschreven opdracht en krijg je de tijd om je op de simulatie voor te bereiden. Tijdens het assessment observeren een of meerdere assessmentpsychologen jou.

Houd er rekening mee dat het programma een dagdeel in beslag neemt. Het programma is zodanig opgebouwd, dat je nauwelijks tijd hebt voor andere activiteiten tussendoor. Zorg dus dat je niet onbedoeld afgeleid wordt.

Jouw gedrag tijdens het assessment
Tijdens de praktijksimulaties ‘mag je gewoon jezelf’ zijn. Er is geen goed of fout. Probeer niet te handelen, zoals je denkt dat anderen van je verwachten. Ontspan en pak iedere simulatie aan zoals je zelf denkt dat goed is. De simulaties zijn bedoeld om jouw vaardigheden in kritische aspecten van de functie te beoordelen. Als je niet meedoet, en je je feitelijk niet ‘gedraagt’, kunnen wij niets of weinig observeren. Hoe meer je van jouw vaardigheden laat zien, hoe meer wij tot een afgewogen oordeel kunnen komen. En natuurlijk begrijpen wij dat het een (in)spannende dag is. Bedenk dat we vooral geïnteresseerd zijn in wat jíj kunt.

Wie zijn er aanwezig bij een assessment ?
– Jij als kandidaat.
– De assessmentpsychologen (= observatoren).
– De rollenspeler(s).

De assessmentpsychologen
De assessmentspsychologen zijn psychologen en consultants van Interselect. De assessmentspsychologen hebben een verantwoordelijke taak, waarvoor zij uitvoerig zijn opgeleid en getraind. Enerzijds zijn zij er in jouw belang, als kandidaat. Anderzijds bewaken de assessmentspsychologen het belang van de opdrachtgevende organisatie. Die wil immers inzicht krijgen in jouw sterkte-/zwakteprofiel.

Ga terug naar: Informatie voor de kandidaat

Doe nu de quickscan

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×