Informatie voor de kandidaat

Binnenkort neem je als kandidaat deel aan een assessment bij Interselect. We begrijpen dat dit misschien best spannend of onwennig is. Daarom vind je hier alvast informatie wat je kunt verwachten. Wat houdt het assessment bijvoorbeeld in, hoe ziet het programma dat je volgt eruit en hoe bereid je je voor. Heb je na het lezen nog vragen? Neem dan contact met ons op. We geven je graag meer informatie.

De methode
De aanpak van Interselect is gebaseerd op de Assessment Center Methode. De basis van deze methode is een uitgebreide analyse van de functie. Aan de hand van deze analyse wordt duidelijk uit welke gedragscriteria (competenties) de functie is opgebouwd. Hierbij kijken we enerzijds naar de aspecten die voor de specifieke functie van belang zijn; wat is nodig om deze functie goed uit te oefenen? Anderzijds kijken we naar wat de organisatie op dat moment nodig heeft.

Competenties en capaciteiten
Sommige criteria zijn voor de uitvoering van de functie van doorslaggevend belang. Dit is bijvoorbeeld het geval als een organisatie behoefte heeft aan iemand die beslissingen durft te nemen. Of iemand die na een reorganisatie oog heeft voor de behoefte aan stabiliteit bij de medewerkers. Dat zijn de competenties waarop we vervolgens beoordelen. Ligt de nadruk bij de beoordeling van deze competenties op (gedrags)vaardigheden? Dan nemen we in het programma praktijksimulaties op om (een deel van) die vaardigheden op te roepen. Gemiddeld stellen we daarvoor twee simulaties samen.

Ook zijn persoonlijkheid, motivatie en cognitieve capaciteiten zeer belangrijk. Daarom zijn ook psychologische en/of cognitieve tests onderdeel van het programma. In een assessment krijg je de gelegenheid om die vaardigheden en bekwaamheden te laten zien, die van essentieel belang zijn om een functie succesvol uit te oefenen.

Wat neem je mee?
Voor deelname aan een assessment hoef je niets mee te nemen. Je krijgt van ons in ieder geval koffie of thee, aantekenpapier, een pen en andere essentiële benodigdheden. Met de papieren, die wij je in de loop van de dag geven, mag je alles doen: strepen, krassen, markeren, etc. Na afloop van iedere simulatie geef je alle papieren en jouw aantekeningen aan de assessmentpsycholoog.

Ervaringen
Jaarlijks ontvangt Interselect honderden kandidaten voor een assessment. Hun ervaringen spreken voor zich:
“Ik vond het assessment bijzonder interessant en ga de uitkomst zeker gebruiken om mijzelf verder te ontwikkelen. “Het was een intensieve middag, die ik als waardevol heb ervaren. De sfeer was prettig en het was leerzaam.“Overall heb ik een goede indruk van Interselect; men kijkt breed en op integere wijze naar personen en hun competenties.”

Meer weten over onze assessments? Lees hier meer over de verschillende mogelijkheden.

Doe nu de quickscan

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×